logo songteksten.net

Roxeanne heeft geen tijd gehad om te rouwen

AMSTERDAM - Roxeanne Hazes heeft nog helemaal geen tijd gehad om te rouwen om haar vader André, die in september 2004 overleed. “Wij als gezin hebben nog geen seconde gehad om te rouwen”, zei Roxeanne donderdag in RTL Late Night.

“Maar misschien is dat ook onze manier om over het verdriet heen te komen. We hebben nog zó het idee dat papa altijd bij ons is”, ging de 23-jarige dochter van de volkszanger verder. “Voor ons is hij niet weg.”

Roxeanne was 11 jaar toen haar vader stierf. Het gemis van André, die donderdag 65 jaar zou zijn geworden, wordt voor haar steeds groter. “Ik merk echt dat ik het er moeilijk mee begin te krijgen, dat ik geen vader heb. Ik ben heel erg op zoek naar hem, dat merk ik echt.”

Klankbord

Roxeanne mist niet alleen een vaderfiguur, maar ook een klankbord. “Ik ben bijvoorbeeld een heel creatief persoon, bijna tot dat punt dat je iemand niet kunt begrijpen. Dat had mijn vader ook. Ik kan dat eigenlijk met niemand delen, dan mis ik hem.”

Het terugkijken van interviews met André biedt uitkomst. “Ik was 11 toen mijn vader overleed, toen had ik geen vragen aan mijn vader. Ik ben nu 23 en heb ze wel. Als ik interviews met mijn vader zie, vooral de echte diepte-interviews, krijg ik daaruit antwoorden.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren