logo songteksten.net

Lisa Bor leert elke dag in Nieuwe Tijden

AMSTERDAM - Voor Lisa Bor is een rol in de nieuwe serie Nieuwe Tijden ‘’een waanzinnige ervaring.” Ze deed al acteerervaring op in Italië, wat zo goed beviel dat ze ook in Nederland wil acteren.

Lisa Bor speelt in Nieuwe Tijden de rol van Carlijn Ros. "Een behoorlijk pitte dame’’, omschrijft Lisa haar personage. ‘’Af en toe is het wel een aandoenlijk meisje, maar ze is vooral een bazig type dat voor veel mannen een behoorlijke nachtmerrie kan zijn. Een commandante, je kan haar af en toe wel een klap verkopen.” Lisa kan nog niet te veel verklappen over de verhaallijn, maar wil wel kwijt dat haar personage Carlijn al redelijk snel een relatie krijgt.

Hoewel Nieuwe Tijden zich afspeelt in een studentenstad en een groot aantal personages dus student zijn, heeft Carlijn al aan een baan. De hoofdpersonages wonen samen in één huis. Carlijn woont er pas. Ze komt er volgens Lisa omdat ze de zus is van Bobby Ros, dat is een rol van Tim Douwsma. "Carlijn is één van de weinige werkenden. Ze komt van buiten en nestelt zich snel in de groep.”

Italië

Lisa Bor deed acteerervaring op in Italië. De Amsterdamse speelde de vrouwelijke hoofdrol in de Italiaanse film Loro Chi? De film draaide eind vorig jaar in de Italiaanse bioscopen. ‘’Ik studeerde kunstgeschiedenis en viool. Mijn Italiaanse ex-geliefde raadde me aan auditie te doen. Dat ben ik gaan proberen en ik kon er mijn ei in kwijt. Ik werd dus aangenomen voor de film en dat is zo goed bevallen, dat toen ik terugkwam in Nederland ik ook hier wilde acteren.”

Lisa: “Bij de eerste auditie werd ik aangenomen voor Nieuwe Tijden. Ik heb mazzel dat ik meteen in zo’n grote productie sta. Ik vind het een waanzinnige ervaring. Spelenderwijs leer ik, al was ik in het begin doodzenuwachtig.”

Lisa denkt dat haar Italiaanse acteerdebuut haar flink geholpen heeft bij het bemachtigen van een rol in de zomersoap die vrijdag begint op Videoland en vanaf maandag te zien is bij RTL4. "Ik kon wel wat brutaler auditie doen. Ik speelde in Italië met een fantastische acteur. Ik heb iets van zijn brutaliteit en vrijheid van spelen meegenomen. Die manier van spelen houd ik ook vast tijdens de opnames. Dat zorgt voor energie. Nieuwe Tijden is een leerschool voor me. Elke dag zijn we aan het spelen, dat is zo gaaf voor me. Het is een serie met extreem veel emoties, veel kleuren. Elke dag is een les."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren