logo songteksten.net

Peter van der Vorst hoeft geen eigen talkshow

AMSTERDAM - Een eigen talkshow geldt niet als de heilige graal voor Peter van der Vorst. Hoewel hij regelmatig Humberto Tan vervangt bij RTL Late Night, is hij niet op zijn positie uit.

"Ik presenteer nog meer programma's en die zijn voor mij net zo heilig", vertelt Peter zaterdag in het AD. De komende weken zit hij weer op Humberto's stoel vanwege diens vakantie. "Dat is leuk om te doen, maar niet bijzonderder dan Van der Vorst ziet sterren of Verslaafd. Ik houd van de afwisseling en ben niet op Humberto's positie uit."

Peter doet de Late Night-uitzendingen op zijn eigen manier. "Ik ga er gewoon zitten als Peter van der Vorst en presenteer zoals ik dat altijd doe", zegt hij. "Ik stel de vragen die in me opkomen. Het is Humberto's huis waar ik op pas, maar ik moet vooral niet proberen om de sfeer die hij neerzet te imiteren. Dat wordt onnatuurlijk."

Nu Jeroen Pauw met zomerstop is, wil Peter ook zijn journalistieke achtergrond meer inzetten. "We willen profiteren van de afwezigheid van de concurrentie. Het is dan wel zomer, maar er gebeurt nog meer dan genoeg in het nieuws.''

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren