logo songteksten.net

Internationale kunst op Mysteryland

HAARLEMMERMEER - Dancefestival Mysteryland staat bekend om zijn uitgebreide kunst- en cultuurprogramma, dat dit jaar grootser uitpakt dan ooit. Behalve meer dan driehonderd muziekacts nemen ook talloze kunstenaars uit binnen- en buitenland de festivalbezoekers op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer mee op een kunstzinnige ontdekkingstocht.

De organisatie wist voor de 23e editie van het dansfestijn op zaterdag 27 en zondag 28 augustus een aantal internationaal bekende kunstenaars te strikken. Zij komen met speciaal voor Mysteryland vervaardigde werken of nemen installaties mee die eerder te zien waren op internationale festivals als Coachella en Burning Man.

Mainstage

De Amerikaanse kunstenares Kate Raudenbush werd bekend door haar werk voor Burning Man. Voor Mysteryland maakte ze in 2014 The Wishing Tree, een installatie die met het festival meereisde naar de Mysteryland-edities in Chili en New York. Dit jaar is ze verantwoordelijk voor het ontwerp van de mainstage.

Kunstenaars Marisja Smit en Thijs Trompert bouwen aan het zestien meter hoge werk Waterlelie dat een permanente plek krijgt op het festivalterrein. Het werk is een cadeau van Mysteryland aan de gemeente Haarlemmermeer en omwonenden. Florentijn Hofman komt eindelijk met zijn Feestbeest naar Mysteryland. Vorig jaar zou zijn megabeeld al te bewonderen zijn op het festival, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Lichtkunst

Eerder al op Coachella en Burning Man, volgende maand op Mysteryland; de ballonslinger van Robert Bose. Het Groningse collectief WERC Collective neemt net als vorig jaar de lichtkunst op het water voor zijn rekening en Studio Toer verzorgt een lichtinstallatie op het land.

De kunstroute die elk jaar in samenwerking met Stichting Cultuur en Ondernemen op het Mysteryland-terrein wordt ingericht, draait dit jaar om het thema Childhood Memories. Langs een kronkelpaadje door het bos tonen vier kunstenaars hun werk. Onno Poiesz brengt de Fontein van de eeuwige jeugd, architect en kunstenaar Rob van Dam vervaardigt een enorme barbapapa die voelt als baarmoeder, Atelier ARI richt een 50 meter lang spiegeldoolhof in en Antal Ruhl laat de festivalbezoekers schommelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren