logo songteksten.net

Zus waarschuwde Heath Ledger vlak voor dood

SYDNEY - Vlak voor zijn dood werd Heath Ledger door zijn zus gewaarschuwd zijn medicijnen niet te mixen. Dat vertelt Heaths vader Kim in een interview met de Australische editie van Daily Mail.

“Zijn zus had hem de avond voor zijn dood aan de telefoon en zei dat hij zijn voorgeschreven medicijnen niet samen met zijn slaappillen in moest nemen”, weet de vader van de acteur. “Hij zei: Katie, Katie, het gaat prima. Ik weet wat ik doe. Hij had geen idee.”

Heath stierf in januari 2008 op 28-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis medicijnen die hij op doktersvoorschrift had gekregen. “Je kan niemand anders de schuld geven”, zegt Kim. “Het was zijn fout. Hij heeft die medicijnen geslikt.”

Langere draaidagen

Hoewel niemand schuldig is aan Heaths dood, droeg de overvolle agenda van de acteur volgens zijn vader wel bij aan de problemen. “Omdat hij veel reisde, zag hij veel verschillende artsen. Omdat hij bekend was, kreeg hij vaker de vraag ‘wat wil je’ in plaats van ‘wat heb je nodig’.”

Volgens zijn vader gebruikte Heath de medicijnen onder meer om langere draaidagen te kunnen maken. “In plaats van naar zijn lichaam te luisteren dat niet meer kon en rust nodig had, pakte hij een pijnstiller en bleef hij doorgaan.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren