logo songteksten.net

Constance Wu ziet Matt Damon niet zitten

LOS ANGELES - Actrice Constance Wu vindt het niet kunnen dat Matt Damon de hoofdrol speelt in de film The Great Wall. De keuze van een blanke man als redder van de wereld is aanmatigend en rolbevestigend. Dat schrijft ze op Twitter.

“We moeten vechten tegen de racistische mythe dat alleen witte mannen de wereld van de ondergang kunnen redden”, schreef de Taiwanees-Amerikaanse actrice. “Onze helden lijken niet op Matt Damon.”

In The Great Wall vechten krijgers tegen een aantal mythische figuren. De film is een Chinese productie van Legendary Entertainment, een filmbedrijf dat banden heeft met Universal. In 2017 moet de film in het Westen gaan draaien. Bioscoopbezoekers in Azië kunnen hem iets eerder zien.

Overigens zegt Wu niets tegen Damon te hebben. Wel vindt ze het feit dat hij gecast is voor de hoofdrol een typisch geval van het versterken van heersende vooroordelen. Ook zegt Wu dat het onzin is dat witte acteurs beter zijn voor de opbrengst van de film.

Naast Matt Damon is ook Willem Defoe in The Great Wall te zien. Er doen ook een flink aantal Chinese acteurs mee, zoals Andy Lau, Zhang Hanyu en Eddie Peng. De regie is in handen van de Chinees Zhang Yimou, bekend van House of the Flying Daggers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren