logo songteksten.net

Paul McCartney houdt van hiphop

LONDEN - Paul McCartney gaat met zijn tijd mee. De voormalig Beatle luistert in zijn vrije tijd veel hiphopmuziek maar niet alleen voor zijn plezier. De 74-jarige zanger put er ook inspiratie uit, zegt hij in een interview met Rolling Stone.

"Ik luister er ook naar om er van te leren, zou je kunnen zeggen. Ik draai het vaak en ga ook wel eens naar concerten", aldus Paul. "Ik ben bij Jay-Z en Kanye geweest toen ze samen toerden en ik heb ook Drake live gezien. Het is de muziek van nu."

Paul kreeg zelf een inkijkje in de wereld van de hiphop dankzij zijn samenwerking met Kanye West. Hoewel hij de rapper niet zo snel een 'genie' zou noemen, kan de Brit zijn muziek wel waarderen. "Neem My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Ik draaide die plaat terwijl ik aan het koken was en ik dacht meteen: dit is goed. Het was erg vernieuwend."

Over een samenwerking met Kanye, met wie hij onder meer de hit FourFiveSeconds maakte, hoefde Paul dan ook niet lang na te denken. "We kwamen een paar keer bij elkaar in een hotel in Beverly Hills. Daar bespraken we dat als het niet zou werken tussen ons, dat we er ook met niemand over zouden praten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren