logo songteksten.net

Excuses Bette Midler voor Caitlyn-tweet

NEW YORK - Bette Midler heeft zich verontschuldigd voor een tweet die ze zaterdag stuurde. De comédienne maakte daarin grappen ten koste van Caitlyn Jenner.

De excuses zijn echter niet gericht aan de realityster, maar aan de Human Rights Campaign, Amerika's grootste LHBT-organisatie. Bette benadrukt in de excuustweet dat zij die beweging altijd heeft gesteund. "Sorry dat de tweet kwetste. Ik heb blijkbaar de gevoeligheden van deze tijd niet goed ingeschat."

In de gewraakte tweet, die inmiddels is verwijderd, reageerde de 70-jarige op nieuws over het einde van de realityserie van Cailtyn. "I Am Cait is gecanceld, wordt ze nu weer Bruce?", vroeg Bette zich volgens USA Today af in de post. "Zal Kris hem terugnemen? Ruik ik een her-trouwerij?"

Het was niet de eerste keer dat de actrice en zangeres afgaf op Caitlyn. Eind vorig jaar bekritiseerde ze de voormalig atleet, nadat die had aangegeven nog altijd op de Republikeinen te stemmen, ondanks de niet al te progressieve kijk van die partij op transgenders. "Afgezien van haar genderidentiteit, vereenzelvigt ze zich dus het meest met het label 'slecht geïnformeerd'", twitterde Bette toen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren