logo songteksten.net

Loes Luca dacht ‘natuurlijk’ aan de dood

HILVERSUM - Toen Loes Luca begin deze zomer te horen kreeg dat ze een gezwel had in haar buik, dacht ze ‘natuurlijk’ aan de dood. “Ik denk dat iedereen die zo’n bericht krijgt denkt: nou, wie weet red ik dit niet”, zei de actrice woensdag in RTL Boulevard.

“Je weet het niet, dus natuurlijk denk je aan de dood.” Loes moest onder het mes, maar probeerde die operatie nog uit te stellen. “Ik dacht: als ik nou doorspeel tot 31 juli, dan hebben we drie weken vrij en dan kan ik mooi in die drie weken geopereerd worden. Toen gingen ze in het ziekenhuis lachen, dat was niet de bedoeling.”

Collega Ellen Pieters nam op stel en sprong haar rol in de theaterproductie ‘In de ban van Broadway’ over, zodat Loes onder het mes kon. Tot dan toe wist de actrice niet of het gezwel bij haar eierstokken goed- of kwaadaardig was. “Dan halen ze die cyste eruit, brengen die als een gek naar een laboratorium en daar wordt een snelkweek gemaakt. Dan zeggen ze of het goedaardig of kwaadaardig is.”

Dubbele lading

Dat Loes een podiumdier is, bleek toen ze nog versuft was van de narcose. “De dokter schijnt tegen mij gezegd te hebben, terwijl ik nog bijkwam van de narcose: het is goedaardig. Toen schijn ik gezegd te hebben: dat is mooi, want dan kan jij naar mijn voorstelling komen kijken die ik dan weer ga spelen. Daar weet ik niks meer van.”

Donderdag staat Loes weer op de planken in ‘In de ban van Broadway’. De teksten die ze als de in verval geraakte musicalster Margo Miller moet brengen, kregen door de gebeurtenissen van deze zomer een extra lading. “Ik heb teksten als ‘wat er ook gebeurt, ik hou me staande’ en ‘ik recht m’n rug en ik vecht terug’. Die kregen, wetende dat er in m’n buik iets mis was, wel een dubbele lading.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren