logo songteksten.net

Modelstadje houdt Gilmore Girls-festival

WASHINGTON DEPOT - Het stadje waarop de woonplaats van de Gilmore Girls is gebaseerd, houdt een festival om de terugkeer van de serie te vieren.

Bedenker van de show Amy Sherman-Palladino logeerde ooit in Washington Depot in de staat Connecticut toen ze in het even verderop gelegen Hartford het Mark Twain-museum bezocht. De charme van het plaatsje waar iedereen elkaar leek te kennen, was de directe inspiratie voor Stars Hollow, de woonplaats van Lorelai en Rory Gilmore uit de hitserie.

Het festival wordt eind oktober gehouden, een maand voordat de vier afleveringen die de reboot van de serie vormen beschikbaar zijn op Netflix. De festiviteiten in Washington Depot bestaan uit allerlei Gilmore-gerelateerde zaken. Zo is er een breiwedstrijd, een dansrepetitie, een vrijdagavonddiner en belooft het festival 'heel veel caffeïne', een verwijzing naar de koffieverslaving van de hoofdpersonen. Tijdens het evenement wordt ook een Gilmore Kookboek gepresenteerd.

De organisatie heeft een aantal castleden gestrikt voor het festival; Kelly Bishop (Emily Gilmore), Yanic Truesdale (Michel Gerard) en Vanessa Morano (April Nardini) zijn aanwezig op het eerste'Gilmore Girls Fan Fest.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren