logo songteksten.net

Nick Schilder was hele dorpse jongen

AMSTERDAM - Nick Schilder is amper bezig met hoe hij eruitziet. Dat vertelt het jurylid van het nieuwe tv-programma The Next Boy/Girl Band aan Metro.

Volgens Nick zijn hij en Simon nooit erg met hun uiterlijk bezig geweest: "Dat zie je ook wel als je naar de foto’s uit de begintijd kijkt. Wat ik dan zie? Een hele dorpse jongen, laat ik het zo zeggen. In het dagelijks leven doe ik heel weinig aan mijn uiterlijk, maar in zo’n programma als dit besteed ik er wel aandacht aan. Het is een part of the deal geworden.”

In het nieuwe SBS6-programma zoekt Nick met platenbaas Tony van de Berkt en zangcoach Babette Labeij naar leden voor een jongensgroep. Hierbij wordt eerst gekeken naar de looks, pas daarna beoordelen ze de zangkwaliteiten.

Toch vind Nick het niet oppervlakkig om kandidaten te beoordelen op hun uiterlijk. "Je kan niet ontkennen dat het uiterlijk bij boy- en girlbands een rol speelt. De jongens van One Direction hebben niet alleen een demootje ingestuurd, maar zijn ook geselecteerd op hoe ze eruitzien.” The Next Boy/Girl Band is vanaf vrijdag om 20.30 uur op SBS6 te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren