logo songteksten.net

Ruben Nicolai: niks met geboorteland België

HILVERSUM - Hoewel zijn wieg in België stond en hij een dubbel paspoort heeft, heeft Ruben Nicolai niks met zijn geboorteland.

Dat zegt de cabaretier, die vanaf vrijdag te zien is in het tv-programma Holland-België, in de 100% NL-ochtendshow van Lex Gaarthuis. "Ik heb er exact zes maanden gewoond, dus daar herinner ik me niks meer van. Ik ben er zelfs niet verwekt en over mijn geboorteplaats heb ik niets te zeggen gehad. Ik heb wel een dubbel paspoort maar dat is dan een Frans paspoort, om het geheel nog wat verwarrender te maken." Wel benadrukt hij: "Maar ik ben een rasechte Hollander hoor, vergis je niet."

In de nieuwe spelshow, die wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk, neemt een team uit Nederland het op tegen een team uit België. Het Nederlandse team wordt gevormd door captain Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal. Als het aan Nicolai ligt wordt er een langere reeks of een heel seizoen van Holland-België gemaakt. "Ja, het was oorspronkelijk bedoeld om er eenmalig een hele grote show van te maken maar je weet hoe het werkt bij televisie, als het een succes is kan er zomaar een vervolg op komen."

Holland-België is vanaf vrijdag te zien bij RTL 4 en VTM.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren