logo songteksten.net

Finding Dory passeert miljoen bezoekers

AMSTERDAM - De animatiefilm Finding Dory heeft donderdag in Nederland de 1 miljoen bioscoopbezoekers gepasseerd. Het is de eerste bioscoopfilm dit jaar die deze mijlpaal behaalt. Dat heeft distributeur Disney donderdag bekendgemaakt.

De miljoenste bezoeker werd ontvangen in Pathé Breda. In Finding Dory, het langverwachte vervolg op Finding Nemo, gaat de vergeetachtige picassovis Dory samen met haar vrienden Nemo en Marlin, op zoek naar haar ouders. De belangrijkste stemmen in de Engelstalige versie zijn ingesproken door Ellen DeGeneres, Albert Brooks en Ed O'Neill. In de Nederlandse versie zijn onder meer Annick Boer, Richard Groenendijk en Loek Peters te horen.

Op de tweede plaats in de lijst met best bezochte bioscoopfilms staat Jungle Book, waar tot toe 950.000 bezoekers heen zijn geweest. Ook Jungle Book is van distributeur Disney, die een bovengemiddeld goed bioscoopjaar heeft. Een op de vijf kaartjes in de Nederlandse theaters werd gekocht voor een film van Disney. Andere titels van de distributeur die het erg goed deden, waren Star Wars 7, Zootropolis en Captain America: Civil War.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren