logo songteksten.net

Kardashians en Jenners passen posts aan

LOS ANGELES - De leden van de familie Kardashian en Jenner hebben een flink aantal berichten die zij eerder op social media plaatsten aangepast. Een advertentiewaakhond had gedreigd naar de instanties te stappen als ze dat niet zouden doen.

Het gaat om posts waarin Kourtney, Kim en Khloé Kardashian en Kendall en Kylie Jenner producten aanprijzen. De zussen krijgen daarvoor betaald, maar dat stond nergens in de berichten vermeld, terwijl dat volgens de Amerikaanse wetgeving wel moet.

Waakhond Truth In Advertising vond meer dan honderd van dergelijke gesponsorde mededelingen, vooral op Instagram. De realitysterren voegden de afgelopen dagen aan de berichten de hashtags #ad (voor advertentie) en #sp (voor sponsored post) toe.

De klacht over de uitingen van de familie volgt op een waarschuwing van het Amerikaanse overheidsorgaan de Federal Trade Commission eerder deze maand, dat het strenger gaat optreden tegen sluikreclame op social media. In een interview met Bloomberg verklaarde een woordvoerder van de FTC toen dat #ad aan het begin van een post voldoende aangeeft dat de boodschap gesponsord is, maar dat de aanduidingen #sp en #spon dat niet zijn, zeker niet als ze 'verstopt' staan tussen een groot aantal andere hashtags.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren