logo songteksten.net

Barry Atsma en Jacob Derwig in race voor Kalf

UTRECHT - Acteurs Barry Atsma en Jacob Derwig maken eind september kans op een Gouden Kalf. Zij zijn genomineerd voor hun rollen in de nieuwe VARA-serie Klem. Ook de serie zelf maakt kans op een beeldje in de categorie beste televisiedrama.

Dat heeft het Nederlands Filmfestival dinsdag bekendgemaakt. Klem, dat in de loop van 2017 op televisie te zien zal zijn, is de officieuze opvolger van hitserie Overspel. De nieuwe reeks vertelt over een keurige man (Atsma) die in de problemen belandt als zijn dochtertje bevriend raakt met de dochter van een crimineel (Derwig).

Atsma en Derwig vielen allebei eerder in de prijzen; Atmsa won een Kalf voor zijn rol in Komt een vrouw bij de dokter, Derwig werd beloond voor zijn rollen in Zus & Zo en Alles is Famiie. Zij nemen het op tegen Tijn Docter, die een nominatie kreeg voor zijn rol in de korte film Horizon. De acteur speelt in de 'onenightstand' een zwemleraar die een licht ontvlambare pupil onder zijn hoede neemt.

In de categorie beste vrouw in een tv-drama is Lisa Zweerman genomineerd. De 21-jarige actrice, bekend van rollen in Smeris en Bluf, maakt kans op een beeldje voor haar rol als Greetje Riphagen in de serie over een collaborateur die in de Tweede Wereldoorlog veel geld verdiende met het oplichten en aangeven van joden. Zij neemt het op tegen de jonge actrice Susan Radder, die in de 'onenightstand' Horizon het zwemtalent speelt, en actrice Nazmiye Oral. Zij speelt in de 'onenightstand' In Vrijheid een moeder van wie de zoon naar Syriƫ is vertrokken om te vechten.

Horizon en In Vrijheid zijn allebei, net als Klem, genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. De twee 'onenightstands' zijn in oktober op televisie te zien. De Kalveren worden uitgereikt op 30 september op de slotavond van het Nederlands Filmfestival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren