logo songteksten.net

BN'ers lopen mee met parade voor diversiteit

AMSTERDAM - Vele honderden mensen zijn zondagmiddag begonnen aan de Parade van IEDER1, een optocht van Amsterdam-Zuidoost naar het Museumplein om de diversiteit van Nederland te 'vieren', zoals ze zelf zeggen. De mars is een initiatief van acteur Nasrdin Dchar en wordt gesteund door talloze BN'ers.

De organisatie IEDER1 zegt dat ruim drieduizend mensen uit het hele land meelopen. De burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam riepen de inwoners van hun steden op mee te doen aan de manifestatie. Aboutaleb stelde voor Rotterdammers gratis bussen beschikbaar om naar de hoofdstad te reizen.

De 8 kilometer lange parade eindigt zondagmiddag op het Museumplein, waar rond 16.30 uur een manifestatie begint. Daar zijn optredens en toespraken van onder anderen Jörgen Raymann, Eric Corton, Angela Groothuizen, Sef, Meester Bart en Dchar zelf. De deelnemers zullen aan het eind van de middag als een collectief het cijfer 1 vormen, dat vanuit een helikopter op beeld wordt vastgelegd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren