logo songteksten.net

Ricky Koole blij met sterrencast CMC

HILVERSUM - Een hoofdrol in de nieuwe RTL-ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum lijkt al genoeg reden om ja te zeggen, maar voor Ricky Koole was het ook vooral om de makers en de rest van de cast. Dat laat de actrice weten aan BuzzE.

“Ik heb vooral ja gezegd op de mensen die meedoen”, aldus Koole, die in de serie in de huid kruipt van directrice Cleo. “Will Koopman doet bijvoorbeeld de regie, die vind ik ontzettend leuk. Maar ook de rest van de cast: Renée Soutendijk, Susan Visser, Victor Löw, Victoria Koblenko, Lieke van Lexmond. Allemaal leuke namen.”

Centraal Medisch Centrum moet het nieuwe paradepaardje van RTL 4 worden na eerdere successen als Gooische Vrouwen en Divorce, toevalligerwijs ook van de hand van Koopman. In de serie wordt het wel en wee van de medische staf en zijn patiënten gevolgd.

Goede arena

Veel kijkers zullen dan ook direct een link leggen naar voorgangers als Medisch Centrum West, IC, de Co-Assistent en buitenlandse versies als House en Grey’s Anatomy. Toch valt ‘CMC’ echt niet te vergelijken met dergelijke series, vindt Koole. “Ik ben zelf fan van E.R. geweest, maar hetzelfde is het niet. Blijkbaar zijn ziekenhuizen gewoon goede arena’s voor series.”

Als Koole dan toch een punt moet noemen waarop CMC zich onderscheidt van soortgelijke series, is het wel de sterrencast. “Dat is echt een rijkdom. Je hebt eigenlijk vijftien hoofdrolspelers”, zegt ze. “De verhaallijnen gaan voortdurend door elkaar heen. Dat zie je niet vaak.”

Mix

CMC kijkt bovendien lekker weg, denkt Koole. “Liefde, ruzies, dood en geboorte in een smakelijke mix. Al moet je er van houden.”

Centraal Medisch Centrum is vanaf 2 oktober elke zondag te zien op RTL 4.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren