logo songteksten.net

Ook Achmed Akkabi reikt Gouden Kalf uit

UTRECHT - Achmed Akkabi staat vrijdagavond op het podium tijdens het Gouden Kalveren Gala. De acteur reikt met collega Ayoub Elasri de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol uit, maakte de VPRO donderdag bekend.

Ook atlete Marlou van Rhijn, die bij de Paralympische Spelen nog twee gouden medailles won, reikt een Gouden Kalf uit. Zij overhandigt het Gouden Kalf van het Publiek, de publieksprijs van het Nederlands Film Festival. Actrice Eva van der Gucht neemt de uitreiking van het Gouden Kalf voor de Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rekening.

Het Gouden Kalf voor Beste Scenario wordt uitgereikt door schrijfster Esther Gerritsen. De winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire krijgt de prijs uit handen van zanger Kenny B en de hoofdrolspelers uit Vechtershart, Waldemar Torenstra en Imanuelle Grives, reiken de prijs voor Beste Televisiedrama uit.

Belangrijkste Gouden Kalveren

Het overhandigen van het Gouden Kalf voor Beste Camera is aan stuntdeskundige Willem de Beukelaer. Harpiste Lavinia Meijer krijgt die taak bij het uitdelen van de prijs voor Beste Muziek.

Eerder werd al bekendgemaakt dat regisseurs Martin Koolhoven en Ivo van Hove, actrice Monic Hendrickx en acteur Pierre Bokma de belangrijkste Gouden Kalveren uitreiken. Zij maken de winnaars in respectievelijk de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren