logo songteksten.net

Pathé heeft al recordvakantie achter de rug

AMSTERDAM - Pathé heeft nu al een recordherfstvakantie achter de rug, terwijl de vakantie in sommige delen van Nederland nog moet beginnen. Ten opzichte van vorig jaar trok de bioscoopketen een kwart meer bezoekers.

In vijf bioscopen werden de beste oktoberdagen ooit gedraaid. Zo verwelkomde Pathé Amersfoort ten opzichte van vorig jaar het dubbele aantal bezoekers en waren in Pathé Haarlem woensdag alle zalen geheel uitverkocht.

Verschillende factoren spelen een rol, zegt commercieel directeur Doron Kurz. "Een hele belangrijke bijdrage levert de Kids Herfstbios, waarbij we een aantal kinderfilms prominenter onder de aandacht brengen en extra activiteiten voor kinderen organiseren. Ook het slechte weer van de afgelopen dagen helpt en de nieuwe theaters trekken veel bezoekers.”

Kinderfilms als Trolls, Peter en de Draak en De club van Sinterklaas doen het goed. Ook Inferno, de verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown, trekt volle zalen. “We hebben ook geluk dat zo’n grote film net voor de vakantie verschijnt.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren