logo songteksten.net

Lady Gaga schrijft open brief over problemen

NEW YORK - Lady Gaga heeft een open brief aan haar fans geschreven over de Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) waar ze mee kampt. Op maandag maakte de artiest in de Today Show bekend dat ze "elke dag worstelt met de psychische ziekte."

Ze schreef de open brief op haar website Born This Way Foundation een dag nadat ze bekend maakte dat ze PTSS heeft. Ze vertelt daarin hoe de ziekte haar dagelijks leven beïnvloedt. De dertigjarige zangeres schrijft hoe ze heeft ‘geworsteld’ met hoe ze het nieuws naar buiten moest brengen, nadat ze de afgelopen vijf jaar chronische pijn heeft gehad. "Het kost me elke dag moeite, zelfs tijdens dit album 'cycle', om mijn zenuwen in bedwang te houden in situaties die voor de meeste mensen gewoon zijn. Voorbeelden zijn het huis verlaten of aangeraakt worden door vreemden die alleen hun enthousiasme voor mijn muziek willen delen", aldus Gaga in haar open brief.

De zangeres zegt ook moeite te hebben met dingen die herinneringen oproepen aan haar moeilijke tijd de afgelopen jaren. Bijvoorbeeld tijdens tournees toen haar behoeften en verzoeken voor meer balans werden genegeerd. "Ik was overwerkt en werd niet serieus genomen toen ik mijn pijn en bezorgdheid deelde." Het zorgde er uiteindelijk voor dat de artiest met een heup die geopereerd moest worden op het Born This Way Ball stond. Daarover schrijft Gaga: "Dat moment en de herinnering daaraan hebben mijn leven voor altijd veranderd. De ervaring van nacht na nacht optreden met psychische pijn heeft gezorgd voor een trauma dat ik herbeleef als ik dingen zie of hoor die me aan die tijd doen denken."

De angst en paniek bij de popster worden soms zo groot dat ze niet meer kan praten en depressieve gevoelens krijgt. Simpele handelingen als een douche nemen worden moeilijker. Maar, zegt Gaga: "Ik ben een sterke vrouw en ik ben me bewust van de liefde om me heen, van mijn team, mijn familie, mijn vrienden, mijn doktoren en mijn geweldige fans van wie ik weet dat ze in mij blijven geloven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren