logo songteksten.net

Stones veertiende keer aan kop albumlijst

AMSTELVEEN - The Rolling Stones weten weer te scoren met een album. Blue & Lonesome komt deze week binnen boven aan de Album Top 100. De oude rockers weten de concurrentie op grote afstand te houden.

Blue & Lonesome is het veertiende album van The Rolling Stones dat de toppositie van de Album Top 100 weet te veroveren. De bluesplaat, die vorige week verscheen, is het 25e studioalbum van Mick Jagger en co. Het is de eerste studioplaat van de Stones sinds A Bigger Bang uit 2005.

Dat Blue & Lonesome de concurrentie ver voorblijft, is geen grote verrassing. Eerder vrijdag werd bekendgemaakt dat het album al de platina status heeft bereikt. In het eerste weekend na de release zijn er al meer dan 28.000 exemplaren verkocht. Daarmee hebben de Stones het beste openingsweekend van 2016 op hun naam gezet.

Het succes van The Rolling Stones kost Kinderen voor Kinderen de nummer 1-positie. Voor altijd jong!, het 37e album van het kinderkoor, zakt deze week naar de derde plek. Kensington weet de tweede positie vast te houden met Control.

Album Top 10 week 50

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) The Rolling Stones - Blue & Lonesome

  2. (2. ) Kensington - Control

  3. (1) Kinderen voor Kinderen - Voor altijd jong! - 37

  4. (3) The Weeknd - Starboy

  5. (4) Leonard Cohen - You Want It Darker

  6. (6) Metallica - Hardwired… To Self-Destruct

  7. (7) Ali B - Een klein beetje geluk

  8. (5) K3 - Ushuaia

  9. (-) SBMG - No Mickey Mouse Business

10 (9) Bruno Mars - 24K Magic

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren