logo songteksten.net

24 uur vrolijke therapie met Peter Heerschop

AMSTERDAM - Na Wilfried de Jong en Theo Maassen laat Peter Heerschop zich vanaf zondag acht keer een etmaal opsluiten met een bekende gast voor het tv-programma 24 uur met… De cabaretier en acteur hoopt aan zijn bezoek ‘de mens achter het bekende gezicht’ te ontfutselen, en gaat daarvoor zelf ook met de kwetsbare billen bloot. “Soms gaat dat heel diep. Een soort therapiesessie, maar dan wel vrolijke therapie.”

Nadat de VPRO begin dit jaar na tien succesvolle seizoenen de stekker uit 24 uur met… trok, redde KPN het format van een wisse dood. Op het eigen on demand-platform KPN Presenteert krijgt het programma een doorstart met Peter Heerschop als gastheer en topsporters als onderwerp. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is de eerste gast. Daarna laten ook onder anderen Pierre van Hooijdonk, Bibian Mentel, Jorien ter Mors, Ellen Hoog en Thomas Dekker zich door Heerschop doorlichten.

Bruidsjurken passen, het wereldvoedselprobleem oplossen, tot diep in de nacht karaoken, sporten op een paar vierkante meter, diepe gesprekken over trainers, drugs, leven en dood. Heerschop trekt alles uit de kast om erachter te komen wie de mens achter de bekende sporter is. “Ik zie het niet als een interview. Het is veel meer dan dat, een kennismaking, een ontmoeting. In die 24 uur gebeurt er iets met mij en mijn gast. De sleutel is openheid en daarvoor moet je zelf ook open zijn.”

Doodeng

Eerlijk is eerlijk, aan het begin van de opnames vond de kersverse 24 uur met…-presentator het allemaal doodeng. “Ik had geen idee wat mij te wachten stond. Wat nou als je na twee uur bent uitgepraat? Je kunt je hier op geen enkele manier op voorbereiden, behalve dan je voornemen dat alles mag, ook na twee uur even uitgepraat zijn.” Zijn kracht zit hem volgens Heerschop in zijn oprechte nieuwsgierigheid en interesse. “Ik ben geen interviewer, maar wel een sportliefhebber. En ik ben goed in persoonlijk gesprekken.” Met een grote glimlach: “Daar komt toch mijn achtergrond als gymdocent en leerlingbegeleider nog eens van pas.”

Dat hij na De Jong en Maassen grote schoenen te vullen heeft, realiseert Heerschop zich terdege. Zijn twee voorgangers houdt hij dan ook elke aflevering in zijn achterhoofd. “Maar ik ben wie ik ben en ik doe het op mijn manier. Je doet dit op persoonlijkheid, op honderd procent jezelf zijn. En met een dankbare tip van Theo in mijn oren geknoopt; stil zijn is ook oké.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren