logo songteksten.net

The Voice of Holland verliest kijkers

HILVERSUM - De tweede liveshow van The Voice of Holland trok minder kijkers dan de eerste. Vorige week stemden 2,2 miljoen Nederlanders af op de talentenjacht, vrijdagavond zapten precies twee miljoen kijkers naar RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De tweede liveshow van The Voice of Holland is daarmee de slechts bekeken aflevering van het huidige seizoen. Desondanks is de talentenjacht nog steeds een van de best bekeken programma’s, alleen het NOS Journaal van 20.00 uur trok vrijdag meer kijkers, ruim 2,8 miljoen.

The Voice of Holland kreeg ook deze week flinke concurrentie van Flikken Maastricht. De politieserie boeide bijna twee miljoen kijkers en staat daarmee op de derde plek van de kijkcijfer top 25. De Wereld Draait Door trok exact hetzelfde aantal kijkers.

De finale van De slimste mens werd bekeken door bijna 1,84 miljoen Nederlanders. Zij zagen hoe staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff er met de winst vandoor ging. Daarmee is de finale-aflevering de best bekeken uitzending uit de negen seizoenen van de populaire kennisquiz. Het vorige record stond op naam van de aflevering van 5 januari 2016, toen bijna 1,82 miljoen mensen op De slimste mens afstemden.

De inauguratie van Donald Trump boeide vrijdagmiddag bijna twee miljoen Nederlanders. De plechtigheid die het presidentschap van Trump inluidde staat daarmee op de vijfde plek van de kijkcijfertop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren