logo songteksten.net

Garfunkel wil toer met Simon dit jaar oppakken

(Novum) - Art Garfunkel hoopt aan het eind van het jaar zijn toer met Paul Simon te kunnen hervatten. De 69-jarige zanger moest in juni de Old Friends-tournee afzeggen wegens stemproblemen.

"Ik voel in mijn botten dat het eind 2011 gaat gebeuren", vertelt Garfunkel, bij wie vorig jaar verlammingsverschijnselen werden geconstateerd aan zijn stembanden, aan muziektijdschrift Billboard. "Ik heb nog iets meer tijd nodig."

De muzikant heeft zich in de tussentijd beziggehouden met onder andere stemoefeningen, stoombehandelingen en gorgelen. "God heeft me uitgedaagd om veel geduld te hebben", legt hij uit. "Het gaat heel langzaam, maar ik geef mijn strijd om weer op het podium te kunnen staan, nooit op."

Zangmaatje Paul Simon, met wie Garfunkel hits scoorde als Mrs. Robinson en Cecilia, toont volgens Garfunkel alle begrip voor de situatie. "Hij weet dat we niks moeten overhaasten. Het kost nou eenmaal tijd om te herstellen." Data voor de tournee van de twee zijn nog niet bekend.

Garfunkel heeft zijn rustperiode ook benut om zijn memoires te schrijven. "Ik wil dat lezers geraakt worden, dat ze denken: deze man heeft echt iets te zeggen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren