logo songteksten.net

Wyclef Jean vreesde voor leven bij arrestatie

LOS ANGELES - Wyclef Jean moet er niet aan denken wat er gebeurd had kunnen zijn als hij anders had gereageerd tijdens zijn arrestatie maandagavond in Los Angeles. Als hij zich had verzet, was het wellicht heel anders afgelopen, zei de rapper woensdag in Good Morning America.

"Ik moet zeggen dat ik voor mijn leven vreesde", verwees Wyclef naar eerdere incidenten in Amerika waarbij de politie het vuur opende op ongewapende zwarte mensen. De rapper gelooft dat hij slachtoffer is geworden van etnische profilering. "Ik werd aangevallen als een zwarte man. Dat was meer dan duidelijk."

Wyclef snapt ook niet dat er niet of nauwelijks naar hem werd geluisterd toen hij zei dat hij onschuldig was. "Met de huidige technologie hadden ze binnen een seconde kunnen opzoeken dat ik de waarheid sprak. Ze hoefden alleen maar naar Google te gaan."

De politie in Los Angeles gaf dinsdag toe dat er een vergissing was gemaakt bij de arrestatie van Wyclef. Hij werd verward met een andere zwarte man die even daarvoor een benzinestation had overvallen. De verdachte zou in een zelfde type auto als Wyclef hebben gereden. In totaal is de rapper slechts zes minuten vastgehouden. De echte verdachte is later alsnog aangehouden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren