logo songteksten.net

Te weinig geld voor bliksemschicht Bowie

LONDEN - De crowdfundactie om geld in te zamelen voor een kunstproject rond David Bowie is mislukt. Dat meldt de BBC. Het was de bedoeling om een negen meter hoge bliksemschicht in de Londense wijk Brixton neer te zetten. Het beeld werd al de ZiggyZag genoemd.

Er was 900.000 pond, ruim een miljoen euro, nodig voor de metershoge, rood en blauwe ZiggyZap. Een maand geleden begon de crowdfundactie, maar het streefbedrag werd niet gehaald. De teller bleef steken op 50.000 pond, ruim 57.000 euro.

De initiatiefnemers zijn teleurgesteld, maar ze hopen toch dat er op termijn een passend eerbetoon komt voor het begin 2016 overleden popicoon. Het is nog niet duidelijk hoe ze dat voor elkaar willen krijgen nu de crowdfundactie is mislukt.

Het standbeeld was geïnspireerd op de hoes van het album Aladdin Sane uit 1973. Daarop staat Bowie afgebeeld met een blauw-rode bliksemschicht op zijn gezicht. De politiek zag de komst van de ZiggyZag wel zitten. Het wijkbestuur was al akkoord, vooral ook omdat de bestuurders zelf al plannen aan het smeden waren voor een eerbetoon aan hun beroemde inwoner. Bowie groeide namelijk op in Brixton.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren