logo songteksten.net

Paul McCartney werkt met producer Adele

LONDEN - Paul McCartney werkt samen met de producer van Adele aan een nieuw album. Dat zei de ex-Beatle tegen de BBC. Het klikt prima met Greg Kurstin, volgens Sir Paul. “Het is geweldig om met hem te werken.”

Kurstin heeft zijn sporen inmiddels verdiend, vindt Paul die twee jaar geleden al even met hem werkte. “Daarna ging hij met Beck aan de gang en zorgde dat die een Grammy kreeg voor Best Record. Een jaar later hielp hij Adele en won een Grammy voor Beste Producer en Song of the Year.”

Paul heeft intussen al met veel mensen samengewerkt, maar de beste herinneringen bewaart hij aan de tijd dat hij met John Lennon songs voor The Beatles schreef. “Dat ging gewoon vanzelf”, zegt hij. “Dan zaten we op onze hotelkamer en bedachten allerlei dingen. Omdat ik linkshandig ben en hij rechtshandig was, leek het alsof ik voor een spiegel zat te werken.”

Ook aan zijn samenwerking met Elvis Costello bewaart hij prettige herinneringen. De twee maakten dertig jaar geleden het album Flowers In The Dirt. “Hij komt uit Liverpool, net als ik, en dat schept een band”, zegt Sir Paul. “De werkwijze leek heel erg op de manier waarop John en ik onze songs maakten. Hij was John en ik was Paul.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren