logo songteksten.net

Boef breekt records in unieke Single Top 100

AMSTELVEEN - Boef heeft vrijdag voor een unieke prestatie gezorgd in de Single Top 100. De rapper staat met liefst acht singles bij de bovenste tien en verbreekt daarmee het pas twee weken oude record van Ed Sheeran, die met vijf singles bij de eerste tien geraakte na de release van zijn nieuwe plaat ÷.

Alle zestien singles van Boefs nieuwe album Slaaptekort, plus zijn samenwerking met Jairzinho, hebben een plekje gevonden in de top 25 met Habiba als uitschieter op de nummer 1-positie. Niet eerder had een artiest zoveel hits in de top van de lijst.

Het is sowieso een bijzondere week in de geschiedenis van de Single Top 100. Naast Boef (17 noteringen) staat Ed Sheeran nog altijd met vijftien singles genoteerd en komt Drake ook nog eens met dertien van de 21 tracks van zijn pas uitgekomen album More Life binnen. De drie artiesten nemen daarmee bijna de helft van de lijst voor hun rekening.

De unieke getallen zijn voornamelijk te danken aan streamingscijfers op platforms als Spotify, waar de Single Top 100 grotendeels op wordt gebaseerd. Boef verpletterde afgelopen week meerdere records op Spotify. Zo werd hij met 4,6 miljoen streams de meest gestreamde artiest op één dag en pakte Slaaptekort ook nog eens het record van meest gestreamde album op één dag (4,2 miljoen). In totaal werd Slaaptekort afgelopen week zo'n 23 miljoen keer beluisterd. Boef was daarmee wereldwijd een van de meest gestreamde artiesten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren