logo songteksten.net

Veel gastartiesten bij geheime Gorillaz-show

LONDEN - Gorillaz stond vrijdagavond voor het eerst in jaren weer op het podium. Voor het comebackoptreden op een geheime locatie in Londen, dat deels live te volgen was via Facebook, had de virtuele band heel wat gastartiesten geritseld.

“We gaan het nieuwe album Humanz integraal spelen”, kondigde Blur-frontman Damien Albarn, de man achter Gorillaz, voor aanvang van het concert aan. “We hebben zo’n beetje iedereen die op het album te horen is. Ik ga niet iedereen introduceren, dan ben ik alleen daarmee de hele avond bezig.”

Eén van de opvallendste gasten was Noel Gallagher. In de jaren negentig vlogen de Oasis-gitarist en Blur-frontman elkaar geregeld in de haren. Van die vijandigheid is tegenwoordig niets meer te merken, vertelde Albarn eerder deze week aan The Telegraph. “Het voelt totaal niet nieuw. Noel was geweldig in de studio, het is leuk te zien hoe iemand bezig is met zijn werk.”

Humanz, het eerste album van Gorillaz in zes jaar tijd, verschijnt op 28 april. Naast Gallagher zijn ook onder anderen De La Soul, Grace Jones en Rag’n’Bone Man te horen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren