logo songteksten.net

Huub van der Lubbe: stilte is ook muziek

AMSTERDAM - Op het pas uitgekomen album Groef staan nieuwe versies van oude nummers van De Dijk. De plaat is een uitvloeisel van de theatertournee van de band, waarvoor ze van bekende nummers nieuwe arrangementen hebben gemaakt.

"De huidige uitvoeringen passen bij de mensen die we nu zijn. De krampachtigheid is ervan af. Als ik liedjes uit onze begintijd terug luister, hoor ik iemand die overdreven zijn best deed. We wilden zó veel toen. Te veel noten, te hard zingen. Maar nu zien we in dat de stiltes tussen de noten ook muziek zijn. Je moet blijkbaar 63 worden om te ontdekken dat minder juist meer is", zegt voorman Huub van der Lubbe in het AD.

Gitarist JB Meyers, die overstapte naar The Common Linnets van Ilse DeLange, wordt niet gemist door de band. "Nee, helemaal niet. Dat klinkt misschien niet vriendelijk voor zo'n geweldige muzikant als JB, maar toen bleek hoeveel tijd The Common Linnets zouden kosten, hebben we gezegd: 'Kies daar nou volledig voor. Internationale concerten kunnen we jou niet bieden.' We konden De Dijk ook niet om zijn agenda heen plannen."

De theatertournee van De Dijk gaat op 8 april van start in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren