logo songteksten.net

Conny Vandenbos-box komt pas in mei uit

AMSTERDAM - De lancering van de bijzondere oeuvrebox met muziek van Conny Vandenbos is een maand uitgesteld. Het was de bedoeling dat de collectie van haar werk rond 7 april, haar sterfdag, uit zou komen. Maar de productie van het muzikale document kost meer tijd dan verwacht, maakten initiatiefnemers Marc Bijlsma en Rop Janze dinsdag bekend.

Zij hebben jarenlang overlegd met de diverse platenmaatschappijen die materiaal van de in 2002 overleden zangeres in beheer hebben. Alle betrokkenen zijn nu akkoord, zodat er een grote verzamelbox komt met een brede collage van haar werk. Op de box staan haar eigen singles, bijdragen van de zangeres aan nummers van andere artiesten en een groot aantal nooit eerder gepubliceerde demo’s en liveopnames.

Bijlsma en Janze hebben het benodigde geld via een crowdfunding bij elkaar gekregen. Voor de hommagebox moeten alle opnames worden gedigitaliseerd en beschadigingen op de oude masters worden hersteld. Ook wordt al het fotomateriaal dat beschikbaar is van Vandenbos opnieuw bewerkt voor een speciaal boekje dat bij de box wordt uitgebracht.

Conny Vandenbos zou dit jaar tachtig zijn geworden. De zangeres overleed in 2002 na een kort ziekbed. Zij werd bekend met hits als Sjakie van de Hoek, Roosje mijn Roosje en Ik ben gelukkig zonder jou. In 1965 vertegenwoordigde Vandenbos Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘t Is genoeg. Ook presenteerde de zangeres jarenlang programma’s voor Radio M Utrecht en Radio Noordzee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren