logo songteksten.net

Film Ko Zandvliet gaat naar Toronto

TORONTO - De Nederlandse korte film Grijs is ook een kleur, met in de hoofdrol acteur Ko Zandvliet, is geselecteerd voor het TIFF Kids International Film Festival in Toronto. Dat hebben producenten Loes Komen en Eva Verweij woensdag gemeld.

Het evenement vindt plaats van 7 tot 23 april in de Canadese stad. Het is niet de enige Nederlandse bijdrage die is geselecteerd. Ook het vierde deel in de succesreeks Mees Kees dingt mee naar prijzen in Toronto.

Grijs is ook een kleur vertelt over een meisje van dertien dat probeert haar oudere, depressieve broer gelukkig te maken. Zandvliet, die doorbrak met zijn rol als homoseksuele tiener in de veelbekroonde film Jongens, speelt de rol van de depressieve broer. Zijn zus Cato wordt gespeeld door debutante Cecilia Vos.

Grijs is ook een kleur wordt geregisseerd door Marit Weerheijm, die vorige jaar afstudeerde aan de Filmacademie. Cast en crew bestonden grotendeels uit studenten die onbetaald meewerken aan het project. De coming of age-film is te zien op NPO Gemist.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren