logo songteksten.net

Filmsucces Fifty Shades helpt Comcast vooruit

PHILADELPHIA - De verfilming van het tweede deel van de Fifty Shades-bestsellers legt het kabel- en entertainmentbedrijf Comcast geen windeieren. De kwartaalcijfers die Comcast donderdag publiceerde waren veel beter dan verwacht, vooral door de uitmuntende prestaties van de filmdivisie.

De omzet van de Universal Studio steeg in de eerste maanden van het jaar met 43 procent tot bijna 2 miljard dollar. Naast de film Fifty Shades Darker, die gelet op de opbrengsten matige kritieken wist te tackelen, bleek ook de horror-comedy Get Out een heuse kaskraker. De lowbudgethorrorfilm Get Out trekt ook in Nederland volle zalen. Het veelgeprezen debuut van regisseur Jordan Peele trok in de eerste vier dagen 40.000 bezoekers.

Comcast had niet alleen succes met de filmtak, maar wist ook meer abonnees voor kabeltelevisie aan zich te binden. De totale omzet van Comcast steeg met 9 procent tot 20,5 miljard dollar. Bij de kabeldivisie, goed voor meer dan de helft van de opbrengsten van het concern, steeg de omzet met 6 procent. De entertainmentparken waren goed voor een omzet van 1,1 miljard dollar, 9 procent meer dan een jaar eerder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren