logo songteksten.net

Vader OG3NE: ik zat daar als vader

KIEV - Rick Vol, de vader van de zussen van OG3NE en de schrijver van Lights and Shadows, heeft donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitsluitend beleefd als vader van de zangeressen. Niet als schrijver van het nummer. "Ik heb mijn meisjes gesteund en met ze gevierd, maar er geen moment aan gedacht dat het om een liedje van mij ging."

Dat vertelde hij donderdagavond vlak na de bekendmaking van de uitslag van de voorronde. "Het is inderdaad een soort dubbele winst, maar dat realiseer ik mij nu pas."

Toen Nederland als een-na-laatste finalist bekend werd gemaakt, was dat voor de hele entourage in de green room een 'ongelofelijke opluchting'. "We gingen er echt van uit dat we wel bij de hoogste tien zouden eindigen, maar als het dan zo lang duurt loopt de spanning wel op. Vooral toen een aantal landen dat ik niet op mijn lijstje had staan wel door ging."

Vol vond het moeilijk om zijn dochters zo in spanning te zien. "Ze hadden het bijna niet meer. Vooral Amy was helemaal aan het trillen. En toen kwam die ontlading. Zo mooi."

De vader van de dames schreef Lights and Shadows samen met het vriendje van Shelley. "We hebben het nummer echt zo gemaakt dat het zou opvallen tussen alle andere acts, en met een duidelijke boodschap. Het was lange tijd een outsider, maar gelukkig heeft het toch zo uitgepakt zoals we het in ons hoofd hadden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren