logo songteksten.net

Fouten maakten Mr. Probz sterker

AMSTERDAM - Mr. Probz is naar eigen zeggen sterker geworden door fouten. Niet alleen die van zichzelf, maar ook die van anderen. “Vergelijk het met de sportschool”, zegt de zanger in Metro. “Als je spieren beginnen te branden weet je dat het werkt. Dan kun je de volgende keer net iets verder gaan.”

Dennis Stehr, beter bekend als Mr. Probz, noemt stilstaan zijn grootste angst. “Stilzitten bestaat bij mij dan ook niet.” Ook na een schietpartij en brand die zijn woning in as legde, zat Mr. Probz niet stil. Twee dagen na die brand in 2013 zong hij in de ochtendshow van Giel Beelen en De wereld draait door. “Ver-schrik-ke-lijk, maar ik overwon mijn angst.”

Het verhaal van Mr. Probz is vastgelegd in de documentaire Against The Stream, die digitaal gratis wordt uitgezonden. Eén boodschap uit de film is dat tegenslagen overwonnen kunnen worden. “Maar ik vind ook dat je tegenslagen geen tegenslagen meer kunt noemen, maar uitdagingen. En dan bekijken wat je daarmee kunt doen in plaats van je af te vragen waarom juist jou iets overkomt.”

Een andere boodschap is dat het “altijd erger” kan. “Hoe erg je denkt dat iets is, het kan altijd erger. Zelfs neergeschoten worden. Ik overleefde, dus het kan altijd erger. Blijf voorwaarts gaan. Als ik het kan, kan jij het ook.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren