logo songteksten.net

Mojo 'diep geraakt' door 'het brute geweld'

DELFT - Concertorganisator Mojo is “diep geraakt” door “het brute geweld bij het concert van Ariana Grande”. Dat heeft het bedrijf, dat de Nederlandse concerten van de Amerikaanse zangeres organiseerde, laten weten via social media.

“Ons intens medeleven en veel sterkte voor alle aanwezige fans, ouders, onze collega’s van Live Nation UK en (de crew van) Ariana”, meldde Mojo. Bij een explosie, een zelfmoordaanslag, na het concert van Ariana in Manchester kwamen maandagavond zeker 22 mensen om het leven. Tientallen raakten gewond.

Ook Nederlandse sterren reageren geschokt op de aanslag. Zo ook schrijver Kluun, die vorige week in Amsterdam met zijn dochters bij een concert van Ariana was. “Afschuwelijk. Wat een slechtheid”, twitterde Kluun. “Bewust een concert waar voornamelijk kinderen zijn.”

Premier

Dinand Woesthoff citeert de eerste zinnen van Sunday Bloody Sunday van U2. “I can’t believe the news today. I can’t close my eyes, make it go away”, twitterde de zanger. Hij liet ook weten te bidden voor de jonge concertgangers en hun ouders. Tim Douwsma liet weten wakker te zijn geworden “met een misselijk gevoel”, Ricky Koole twitterde over “een ontzettend laffe daad”.

Ook minister-president Mark Rutte reageerde dinsdagochtend op Twitter op de aanslag. “Vreselijk nieuws uit Manchester, waar een mooie avond eindigt in een drama.” De premier laat weten dat hij zijn Britse collega Theresa May medeleven heeft betuigd en zegt in gedachten bij de slachtoffers te zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren