logo songteksten.net

Brad Pitt afgewezen voor rol in Cheers

LOS ANGELES - Brad Pitt deed in de jaren 80 auditie voor een rolletje in comedy Cheers. De acteur werd afgewezen, omdat hij niet grappig was.

Dat vertelt Jeff Greenberg in zijn memoires Callback. Jeff is één van de grootste casting directors in Hollywood en hielp veel sterren aan hun eerste rol. Het enige dat hij opschreef na de auditie van Brad, was 'niet grappig'. "In die rol was hij niet grappig, dat is hij daarna wel geworden", verdedigt de castingkenner zijn oordeel van toen.

In zijn boek vertelt Jeff ook wat de pijnlijkste beslissing in zijn carrière was: na de pilot van comedy Frasier moest hij Lisa Kudrow vervangen door een andere actrice. Lisa speelde radioproducer Roz, maar moest het veld ruimen voor Riri Gilpin, die de rol alle elf seizoenen zou spelen.

"Lisa had niets fout gedaan, maar haar versie van Roz werkte niet goed voor de serie," legt de casting director uit. Volgens Jeff, die het moment van de beslissing een donkere dag in zijn carrière noemt, nam Lisa het nieuws goed op. De actrice begon een jaar later aan haar rol als Phoebe in Friends.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren