logo songteksten.net

Leo Blokhuis kijkt niet neer op de Toppers

AMSTERDAM - Leo Blokhuis genoot zaterdagavond van het concert dat Eddie Vedder gaf in AFAS Live, maar zag zich zondag toch genoodzaakt een grap van de Amerikaanse zanger over het meezingfeest van de Toppers 'next door' in de Amsterdam Arena toe te lichten. In de uitleg benadrukt hij niet neer te kijken op het muziekgenre van de Toppers en noemt hij René Froger ''echt een aardige man".

Blokhuis had op Twitter een grap van Eddie Vedder aangehaald. Die had zijn fans toegesproken: 'Ik waardeer dat jullie hier zijn, want ik weet dat jullie meer opties hadden. The Poppers, toch? Ieder land heeft recht op zijn eigen versie, maar die van jullie zitten in elk geval niet in het Witte Huis’’. Leo gaf zondagmiddag nog wat extra uitleg over zijn tweet.

"Ik ben een keer naar de Arena geweest voor een avondje Toppers. Het was een bizarre avond, omdat ik gewoon heel anders in de muziek sta dan de Toppers. Het is een smaak ding. Maar - omdat ik gisteravond een uitspraak van Eddie Vedder tweette die nogal hard rondgaat op Twitter - ik kijk er niet op neer. Je kunt op heel verschillende manieren genieten van muziek. Het kan je ontroeren. Het kan je inspireren. Het kan je ontregelen, op het verkeerde been zetten'', schrijft Leo Blokhuis.

Guilty pleasures

''Het kan je de ellende van het harde leven laten vergeten. Het kan je gewoon een oergezellige avond met een stel vrienden geven. Het kan je terugvoeren naar een geweldige tijd die er niet meer is. Ik vind niet dat de ene manier van genieten boven de andere gaat. Ze hoeven elkaar trouwens ook niet uit te sluiten. Ik heb ook een zwak voor liedjes waar ik het niet zo vaak over heb op sociale media. Mijn guilty pleasures. Ze hebben vaak te maken met een bepaalde herinnering en zijn uiterst particulier."

''Natuurlijk kunnen we heerlijk bekvechten over smaak, maar uiteindelijk gaan rationele - en ook muzikale - argumenten daarbij niet de doorslag geven. Voor mij heeft muziek veel meer te maken met emotie. En dus geniet ik van een keivals gezongen liedje tijdens een schooluitvoering. En natuurlijk kun je iets zeggen over zeggingskracht, over originaliteit, over impact van een muzikant of andere muzikanten, over de aanwezigheid van creativiteit of juist het gebrek daarvan, maar uiteindelijk gaat het daar niet om als je om welke reden dan ook gegrepen bent door een liedje of een artiest."

Topper Jeroen van der Boom kan de toelichting van Leo wel waarderen. ''Mooi gezegd Leo'', reageert Jeroen. Hij trad vrijdag en zaterdag op met De Toppers in het thema Wild West, Thuis Best. Jan Smit maakte dit weekend zijn debuut als vierde topper. Eddie Vedder blijft nog even in Nederland. Hij geeft maandag en dinsdag nog twee uitverkochte concerten in AFAS Live.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren