logo songteksten.net

Alain Clark zet zinnen op Amerikaans succes

HILVERSUM - Alain Clark hoopt met zijn nieuwe plaat door te breken in de Verenigde Staten. Aan de voorbereiding zal het niet liggen: Alain werkte de afgelopen 2,5 jaar veelal in Los Angeles aan de opvolger van Walk With Me uit 2014.

“Ik heb daar de helft van de tijd doorgebracht, echt puur en alleen om aan dit album te werken”, vertelde Alain maandag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. “Het is nu af en ik ben zo blij.”

Alain tekende in 2015 bij het Amerikaanse platenlabel Concord Music, een droom die uitkwam. “Ik ben in 2000 voor het eerst naar Amerika gegaan met de droom daar een platenmaatschappij te vinden die met mij wil samenwerken. Vijftien jaar later is die droom uitgekomen.”

Opgelucht

Alains volgende album, dat later dit jaar moet verschijnen, wordt wereldwijd uitgebracht. “Daarom ben ik er nu echt volledig voor gegaan en heb ik me er helemaal aan overgegeven.” In de Verenigde Staten werkte Alain samen met een aantal bekende producers, onder wie Josh Gudwin. Hij was eerder betrokken bij Justin Biebers succesalbum Purpose.

Hoewel Alain de afgelopen jaren veel in Los Angeles te vinden was, werkte hij ook in Amsterdam aan de plaat waarmee hij de VS wil veroveren. “Ik ben elke maand minimaal een week hier geweest om bij m’n zoontje te zijn”, vertelde de Father & Friend-zanger. “Dus ik heb heel veel gevlogen.”

Alain hoopt de komende tijd “niet te veel op één plek” te zijn. Hij wil veel gaan reizen, om zijn album en muziek in verschillende landen onder de aandacht te brengen. “Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat de plaat af is. En hoe opgelucht dat het nu klaar is.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren