logo songteksten.net

Guus Meeuwis maakt Pinkpop-debuut

LANDGRAAF - Al meer dan twintig jaar staat hij aan de top van de Nederlandstalige muziekscene en maandag maakte hij zijn debuut op Pinkpop. En Guus Meeuwis kreeg meteen het hele veld van voor naar achter aan het klappen en meezingen.

Al bij zijn eerste nummer, Ik wil je, gingen de handen massaal de lucht in. Toen daarna zijn doorbraakhit Het is een nacht de festivalweide over schalde, was het feest der herkenning compleet. Er volgde een uur vol meezingers en uitbundige meeklapmomenten.

Vooraf klonk uit verschillende hoeken nogal wat kritiek op de komst van de zanger naar het popfestival. Maar Pinkpopbaas Jan Smeets liet weten dat hij Meeuwis al meer dan tien jaar naar zijn evenement probeert te krijgen en Meeuwis zelf sprak van een 'lang gekoesterde wens'. Presentator Eric Corton kondigde Meeuwis maandagmiddag op het hoofdpodium aan. "Volkomen terecht dat hij hier staat. Hij speelt het hele land plat, en nu zijn jullie de gelukkigen." "Ik kijk hier al tien jaar naar uit", vertrouwde de Tilburger zijn publiek toe. Kennelijk hoopt hij op een herhaling in Landgraaf. "Dank jullie wel allemaal. Tot snel!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren