logo songteksten.net

Ron Howard neemt regie van Han Solo-film over

LOS ANGELES - Regisseur Ron Howard neemt de regie over van de Han Solo-film. Dat heeft producent Lucasfilm laten weten via het vakblad Variety. Howard maakte eerder films als Cocoon, Apollo 13, A Beauty Mind en The Da Vinci Code.

De 63-jarige veteraan neemt de klus over van regisseurs Phil Lord en Chris Miller. De mannen achter hits als 21 Jump Street en The Lego Movie werden donderdag opeens ontslagen. Zij zouden een hoogopgelopen artistiek meningsverschil hebben met producent Kathleen Kennedy en scenarist Lawrence Kasdan. Het tweetal wilde meer humor in de film brengen, iets dat de andere leden van het artistieke team geen goed plan vonden.

Het ontslag is opmerkelijk, omdat de opnames al vier maanden bezig zijn. Het is onduidelijk of de wisseling van de wacht extra kosten en tijd met zich mee brengt. Ook is niet duidelijk of het script herschreven moet worden.

Het is de bedoeling dat de spinoff, die vertelt over de jonge jaren van smokkelaar Han Solo, eind mei 2018 in de bioscopen te zien zijn. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Alden Ehrenreich, die eerder te zien was in Beautiful Creatures en Hail, Ceasar! van de Coen-broers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren