logo songteksten.net

Klein Orkest van Jekkers heeft nieuwe liedjes

DEN HAAG - Het Klein Orkest presenteert in het theaterprogramma waarmee de groep volgend seizoen gaat toeren ook nieuw materiaal. De formatie van cabaretier Harrie Jekkers trad in 1985 voor het laatst op, maar gaat vanaf november weer op tournee. De show bevat ook nieuwe liedjes, meldt een woordvoerder van de groep donderdag.

De groep zal in vrijwel dezelfde samenstelling optreden als dertig jaar geleden; alleen pianist Leon Smit wordt vervangen. De titel van de voorstelling is Later is al lang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug. De tournee duurt tot eind 2018.

De groep leverde begin jaren tachtig twee evergreens van het Nederlandse lied op: O O Den Haag, een lofzang aan de hofstad, en Over de muur, over de scheiding van Oost- en West-Duitsland. Verder scoorde Klein Orkest hits met Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). De groep won toentertijd onder meer een Edison voor het hele oeuvre.

Jekkers stond bijna vijftien jaar niet op het podium toen hij vorig jaar zijn rentree maakte samen met cabaretier Jeroen van Merwijk. Die voorstelling werd zo enthousiast ontvangen, dat bij Jekkers het idee ontstond om ook met Klein Orkest een reĆ¼nieshow te gaan maken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren