logo songteksten.net

Regering Colombia: ontvoering Bolt ongelukkig

QUITO - De ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender is "zeer ongelukkig". Dat zegt Juan Camilo Restrepo, de delegatieleider van de Colombiaanse regering. Hij leidt de onderhandelingen met het ELN, de rebellengroep die het Nederlandse tweetal gevangen houden.

Restrepo zei op de Colombiaanse radio dat het ELN zijn geloofwaardigheid verspeelt door vast te houden aan ontvoering als strijdmiddel en riep op tot onmiddellijke vrijlating van de KRO-presentator en diens vaste crewlid.

Het ELN en de Colombiaanse regering onderhandelen in Quito over vrede met steun van een tiental landen, waaronder Nederland. Omdat Nederland zo actief is in het vredesproces, vindt Restrepo het extra vervelend dat er juist mensen uit ons land worden gevangengehouden door het ELN.

De rebellengroep heeft overigens via Twitter laten weten dat de Nederlanders het goed maken. Als Bolt en Follender vrijkomen, zal het ELN dat via een verklaring melden. Wanneer de twee vrijkomen is echter onduidelijk. Sommige media denken dat het snel gaat gebeuren, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren