logo songteksten.net

Schwarzenegger steunt Franse president Macron

PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron en oud-gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger hebben overlegd over klimaatbeleid. Ze deelden via sociale media een filmpje, waarin Macron belooft ''de planeet weer groots te maken''.

Die opmerking van de president is een knipoog naar de campagneslogan van zijn Amerikaanse collega Donald Trump, die zijn land weer ''groots'' wil maken. Hij besloot onder meer om de VS terug te trekken uit het klimaatverdrag van Parijs, dat nadelig zou uitpakken voor Amerikaanse bedrijven.

Macron nodigde eerder al Amerikaanse klimaatwetenschappers uit om in Frankrijk te komen werken. De Franse president blijkt nu ook steun te krijgen van Schwarzenegger, die Macron vrijdag op Twitter bestempelde als ''een geweldige leider''.

Schwarzenegger en Trump zijn partijgenoten, maar het lijkt niet erg te boteren tussen de mannen. Trump dreef eerder de spot met de slechte kijkcijfers van het programma The Apprentice, dat een tijdje werd gepresenteerd door Schwarzenegger. Die bood daarop prompt aan van baan te ruilen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren