logo songteksten.net

Transformers vooral in China populair

LOS ANGELES - De vijfde Transformers-film heeft tijdens het openingsweekend wereldwijd 265,3 miljoen dollar opgebracht. Vooral de Chinese bioscoopbezoekers dragen bij aan het openingsresultaat van Transformers: The Last Knight, want alleen al in China verkochten bioscopen voor 123,4 miljoen dollar aan entreekaartjes. Dit meldt Variety.

In China is het de beste opening ooit van de serie, terwijl het vijfde Transformers-deel thuis in de Verenigde Staten met een omzet van 69,1 miljoen dollar slechter opende dan al zijn voorgangers.

Naast China dragen Zuid-Korea, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland flink bij aan de de opbrengst van Transformers, waarin buitenaardse robots elkaar bevechten. In het vijfde deel wordt de geschiedenis van de robots uitgelegd; zij blijken onder meer een rol te hebben gespeeld in de strijd van koning Arthur en in de Tweede Wereldoorlog.

Hoofdrollen in Transformers 5: The Last Knight worden gespeeld door Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel en Laura Haddock.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren