logo songteksten.net

Makers Tupac-film aangeklaagd voor plagiaat

LOS ANGELES - Een journalist van het Amerikaanse muziekblad Vibe heeft de producenten van All Eyez On Me aangeklaagd. Om te bewijzen dat de makers van de Tupac Shakur-biopic werk van hem hebben gestolen, moest de reporter wel bekennen dat hij verhalen over de rapper heeft aangedikt.

In de aanklacht van Kevin Powell staat: "Alhoewel een deel van de inhoud van de artikelen feitelijk is, zijn de verhalen op sommige punten veranderd of aangedikt door de aanklager." Hierdoor denkt de journalist zeker te weten dat All Eyez On Me op zijn werk is gebaseerd, zo schrijft The Hollywood Reporter, dat de rechtbankpapieren in handen heeft.

Belangrijk punt in de aanklacht is één van de personages in de film. De journalist schreef in zijn vele reportages over Tupac geregeld over ene Nigel. Die bestond niet, maar was een gedramatiseerde versie van een bekende van Tupac. Toch duikt Nigel op in de film.

Powell beweert dat er daarnaast ook andere overeenkomsten zijn, voornamelijk over de structuur waarin het verhaal over Tupac wordt verteld. Hij claimt dat hij er jaren over heeft gedaan om een band op te bouwen met Tupac en daarmee een exclusieve blik in het leven van de rapper te hebben gekregen. Die is volgens de journalist nu ongeoorloofd gebruikt voor het script van de film.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren