logo songteksten.net

John Kraaijkamp doet stem raceauto in Cars 3

AMSTERDAM - John Kraaijkamp spreekt een van de nieuwe personages in in de Nederlandse versie van de nieuwe Disney-film Cars 3 in. Hij verzorgt de stem van River Scott, een van de nieuwe vrienden van hoofdpersoon Bliksem McQueen als hij moet revalideren na een groot ongeluk.

Ook cabaretier Rob van de Meeberg is toegevoegd aan de Nederlandse stemmencast, zo maakte distributeur Disney maandag bekend. De 72-jarige cabaretier spreekt de stem in van Doc Hudson, die terugkeert in het derde deel. De stem van Doc in de originele Engelse versie is ingesproken door Paul Newman. De acteur overleed in 2008, maar de makers hadden nog tientallen uren met ongebruikt materiaal dat Newman had ingesproken voor het eerste deel uit 2006. Hierin speelde Doc Hudson een hoofdrol.

In het derde deel van Cars moet Bliksem na een ongeluk weer heel hard trainen om in vorm te komen voor een belangrijke race tegen zijn grote concurrent Jackson Storm. Hij krijgt gelukkig hulp van een jonge, enthousiaste trainer, Cruz Ramirez.

Cars is een van de populairste filmseries van producent Pixar. De vorige twee delen, uit 2006 en 2011, brachten wereldwijd meer dan een miljard dollar op. Cars 3 draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren