logo songteksten.net

Richard Hammond vreesde voor leven

LONDEN - Richard Hammond heeft de dood wel vaker in de ogen gekeken, maar enkele weken geleden vreesde de Brit zelf ook echt voor zijn leven. De The Grand Tour-presentator vloog tijdens een testrit in Zwitserland uit de bocht en kwam zo'n 100 meter lager pas tot stilstand. "Ik dacht, ik ga dood."

"Ik was me ervan bewust dat ik de hoogte in was gegaan en dat de auto dus naar beneden zou vallen. Natuurlijk flitst dan even door je hoofd dat dit weleens je laatste momenten op aarde zouden kunnen zijn", aldus Hammond in The Sun. Uiteindelijk liep het allemaal goed af voor de Britse waaghals. Hij hield er 'slechts' een meervoudige beenbreuk aan over.

Van de auto die Hammond aan het testen was, een peperdure elektrische Rimac Concept One, was helemaal niets meer over. De wagen vloog na de crash in brand.

Het is niet voor het eerst dat Hammond vriend en vijand verbaast door levend uit een wrak te stappen. In 2006 crashte hij in een speciale raceauto. Op het moment van de crash reed Hammond ruim 460 km/h, gelukkig voor hem was dat niet de topsnelheid van de wagen (600 km/h). Een ander mazzeltje is zijn geringe lengte. Volgens kenners was Hammond bij die crash onthoofd als hij een kop groter was geweest.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren