logo songteksten.net

Bij Igmarathon geef dj Igmar adrenaline

NAARDEN - Slam!-dj Igmar Felicia is hard op weg naar de finish van zijn radiomarathon waarmee de dj van Slam! al sinds dinsdagmiddag 16.00 uur mee bezig is. ''Ik had niet verwacht dat ik nog wakker zou zijn. Ik dacht dat ik inmiddels flink kapot zou zijn, maar ik zit vol adrenaline'', zegt Igmar na ruim 24 uur onafgebroken radiomaken. ''Het is heel intens, alsof je vliegt."

Zijn radioprogramma Bij Igmar is het radioprogramma met de meeste volgers op YouTube. Om dat te vieren maken Igmar Felicia en co-host Joep Schrijvers een seconde radio per abonnee. Momenteel staat de teller op 114.050 abonnees en dus maken Igmar en Joep een uitzending van omgerekend meer dan 31 uur.

Igmar: ''Constant gebeurt er wat. Ik dacht dat het me zou uitputten, maar niets blijkt minder waar. Ik heb tussendoor twee keer een half uurtje een powernap genomen. Ik heb een slaapcoach die me adviseert wanneer ik rust moet pakken en me voorziet van groenteshakes."

Wakker

De boodschap van de radiomarathon is volgens Igmar dat het tof is om radio te maken met de luisteraars. ''Er zijn luisteraars bij die met mij wakker zijn gebleven en de hele uitzending volgen via de livestream. Hoe tof is dat? Het is radiomaken op een moderne manier, met YouTube erbij."

De komende uren zullen Nicky Romero, Gwen van Poorten en de makers StukTV aanschuiven in de radiostudio. Igmar: "En net kwam er een luisteraar langs die in de studio het logo van Bij Igmar heeft laten tatoeëren op zijn been. Dat vond ik vrij heftig. Hij blijkt elke avond te luisteren."

Hangkeet

Igmar Felicia presenteert de avondshow op Slam! sinds 2014. ''Het programma heet niet voor niets Bij Igmar. We maken het programma mét de luisteraars. Ze luisteren iedere avond en weten alles. Het is net als een hangkeet. Ga lekker onderuit zitten en wees gewoon jezelf. Zo ontvang ik de gasten ook'', omschrijft Igmar zijn radioshow.

De teller van het aantal YouTube-abonnees blijft tijdens de marathon maar oplopen. Dat betekent dat Igmar niet precies weet wanneer hij klaar is. ''Ik hoop dat er een moment komt dat de luisteraars denken 'Nu mag Igmar wel stoppen.''

Een recordpoging is de Bij Igmarathon niet. Het wereldrecord radiomaken staat officieel op naam van 3FM-dj Giel Beelen die in 2014 in totaal 198 uur onafgebroken achter de microfoon zat. Igmar: ''Het is geen recordpoging, maar een cadeautje voor de luisteraars. Ik wil ze heel graag wat geven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren