logo songteksten.net

Kim Feenstra in jury fotowedstrijd van WNF

ZEIST - Model en fotograaf Kim Feenstra neemt plaats in de jury van de WNF-Frans Lanting Photo Award. De andere juryleden van de natuurfotowedstrijd zijn Humberto Tan, André Kuipers en natuurfotograaf Frans Lanting.

Kim Feenstra ontdekte haar passie en talent voor fotograferen vorig jaar door haar deelname aan het tv-programma Het Perfecte Plaatje op RTL4. Zij eindigde nipt als tweede in de fotografiecompetitie met BN’ers. Winnaar werd mede-jurylid en WNF-ambassadeur Humberto Tan. Tijdens het programma fotografeerden de deelnemers ook projecten van het Wereld Natuur Fonds in Nederland en Zuid-Afrika.

Inmiddels werkt Kim Feenstra als vaste fotograaf voor de glossy Wendy en legt ze zich toe op natuurfotografie. "Een beeld hoeft voor mij niet stilistisch perfect te zijn’’, vertelt ze. “Ik houd ervan foto’s te maken die een verhaal vertellen. Juist de natuur zit vol verhalen. Waarom staat een dier stokstijf stil of gedraagt het zich nerveus? Wat doet de invloed van de mens met de natuur? Ik word als jurylid graag verrast met prachtige verhalende natuurbeelden.”

De fotowedstrijd van WNF wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Hoofdprijs is een fotoreis naar een project van het Wereld Natuur Fonds. Inzenden kan tot 1 september.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren